Een paar weken geleden brachten mijn mams en ik 6 dagen op Sicilië door. Voor ons beide was het de eerste keer dat we dit Italiaanse eiland bezochten. Het advies dat we steeds hadden gekregen was om toch vooral de oostkant van Sicilië te bezoeken, omdat het daar het allermooiste zou zijn. Dat advies sloegen we in de wind, vooral omdat de vluchten naar Catania en Comiso nogal prijzig waren en de vluchttijden erg ongunstig. Naar Trapani vliegen daarentegen, was budgetvriendelijk en de tijden waren prima. Met deze fotoblog krijg je alvast een beetje een beeld van de westkant van het eiland en wat je daar kunt verwachten.
Ondanks alle adviezen toch naar de noordwestkant van Sicilië? Ja. Ook omdat het de minst toeristische kant van het eiland is. We huurden een appartementje in Balestrate met onderstaand uitzicht op zee.
In Trapani trotseerden we flinke regenbuien terwijl we te voet de stad verkenden. Iets waar ik nooit genoeg van krijg: buiten hangende was, balkons en kleur.
De hoofdstraat van Trapani: met aan weerszijden statige gebouwen met prachtige gevels.
Vanuit Trapani kun je met een kabelbaan naar het op 751 meter hoog gelegen dorpje Erice: prachtige smalle straatjes en een geweldig uitzicht over Trapani.
Palermo bleek een stad met veel gezichten te zijn. In eerste instantie voelde ik me compleet overrompeld door alle drukte en het chaotische verkeer. Gelukkig bleek de oude binnenstad verrassend mooi te zijn. En, ook best fijn, verkeersvrij. Mijn tip: neem minimaal een paar dagen de tijd om deze veelzijdige Italiaanse stad te verkennen. Palermo ademt cultuur, street food, geschiedenis, street art en nog veel meer. Wij hadden te weinig tijd om de vegan food scene te ontdekken, maar volgens locals is Palermo de rest van het eiland ver vooruit op dat vlak.
Van het drukke Palermo naar Marsala. Deze kleine stad ligt aan de westkust van Sicilië en heeft een mooie oude stadskern. Aanrader: in het centrum is een granaatappel sapbar gevestigd. Het helderrode en friszoete sap is een heerlijk drankje! Overigens hoef je hier niet naartoe voor het eten: na lang zoeken moesten we constateren dat er geen leuke eettentjes waren met lekker vega eten.
Ten noorden van Marsala, richting Trapani, vind je eindeloze zoutvlaktes waar zout gewonnen wordt. Dit deel van het eiland ziet er heel anders uit dan de rest. Vlak i.p.v. glooiend en het zout glinstert als een diamant in de zon. Het zout wordt ook wel het witte goud genoemd.
Een vakantie op een eiland is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het strand: lekker met je voeten in de zee en uitwaaien met de zon op je gezicht. Dat hebben we tussendoor ook gedaan, heerlijk!
Mijn conclusie? Wat een prachtig eiland, hier hoop ik zeker een keer terug te komen. De noordwestkant van het eiland, waar mijn mams en ik verbleven, wordt nog niet overspoeld door toeristen. Wij vonden het er geweldig!
Leave A Reply