Meteen naar de inhoud

Over Wander Women

Is jouw weg nu nog die van een beetje vlees? Prima!

Laat jouw budget (net als het onze) het nog niet toe alleen maar fair fashion te kopen? Dat is enorm herkenbaar hier.

En heeft Ryanair ook jouw wereld verbreed doordat je nu budget hebt ergens te komen? Niet echt groen, maar voor ons zijn de lage prijzen van lowcost maatschappijen een uitkomst.

“WE ZIJN IN HET DAGELIJKS LEVEN AL HARD GENOEG VOOR ONS ZELF. VEROORDELEN DOEN WE DAN OOK NIET.”

‘To wander’ is een Engels werkwoord voor zwerven. Of dwalen. Zonder een duidelijk doel. Wanderlust is een grote wens om te reizen. Pas na 1900 kwam dit woord in de Engelse taal tevoorschijn. Van oorsprong is het Duits. Het is vermoedelijk een samentrekking van ‘Wandern’ en ‘Lust’. Wandern betekent wandelen en de vertaling van Lust is zin (hebben).

Wij ‘wanderen’ door het leven. Al wanderend eten we steeds vaker plantaardig (we eten beide al vegetarisch), we kijken hoe we onze Wander-garderobe stap voor stap duurzamer kunnen maken en de eerste voorzichtige stappen worden gezet naar het groener maken van onze Wanderlust. Nee, we gaan nog niet vliegtuigloos door het leven, we pakken heus wel eens de auto als het regent en we shoppen ook zo nu en dan bij Zara. Het is een milde stap-voor-stap reis, waar we onszelf – en jou – niet teveel op vast willen pinnen. We zijn in het dagelijks leven al hard genoeg voor ons zelf. We doen daarom ook niet aan veroordelen. We gaan de weg van niet-veroordelend wanderen (non-judgemental wandering), of ontdekken.

Over wander women
Over wander women

Wander jij met ons mee?

Samen gaan we op onderzoek. We stelden daarvoor onder meer een groene gids samen voor onze eigen stad: Groningen. Wil je duurzaam eten of shoppen in Groningen? Dan ben je bij ons dus aan het groene adres.

We gingen nog een stapje verder en maakten ook al groene gidsen voor je van diverse steden in voornamelijk België en Duitsland. Verder kun je van alles lezen over uitstapjes in Noord-Nederland (kan op de fiets als je in de buurt van Groningen woont) en mocht je al dat groen zat zijn, dan hebben we nog wat recepten, boekentips en persoonlijke verhalen voor je. Niet alleen van onszelf, ook van mensen die wij zo inspirerend vinden dat we hun verhaal graag met jouw willen delen.

Veel wander-plezier!

NIEUWSTE BLOG

DIY: ZELF WASMIDDEL MAKEN

DIY: ZELF WASMIDDEL MAKEN

Zelf wasmiddel maken is één van de makkelijkste DIY’s. Het is veel goedkoper dan gekocht wasmiddel, je kunt zelf je favoriete geur kiezen en

GROEN WINKELEN IN DÜSSELDORF

GROEN WINKELEN IN DÜSSELDORF

Al een tijdje keken we uit naar een tripje naar Düsseldorf omdat we dan de enige Wunderwerk (een Duits fair & eco kledingmerk) winkel