Meteen naar de inhoud

BANHS & COFFEE, LEEUWARDEN

BANHS & COFFEE, LEEUWARDEN

Zin in Aziatisch streetfood? Dat vind je bij Banhs & Coffee! Dit zaakje is gevestigd in Leeuwarden en dat is nou precies waar deze 2 Wander Women onlangs weer eens naartoe gingen, onder andere om te lunchen bij Banhs, dat wordt gerund door het jonge stel Vivian en Thien.

Vivian en Thien groeiden beide op in een gezin waar eten centraal stond. Het stel besloot hun liefde voor eten vorm te geven in een eigen bedrijf en dat werd broodjeszaak Banhs & Coffee. Ze vinden het belangrijk dat mensen met diverse eetgewoontes bij hen terecht kunnen voor lekker eten. Om een zo divers mogelijke menukaart samen te stellen, hebben ze onder andere de oma van Thien die in Californië woont, gevraagd naar suggesties. Zij kookt in een Boeddhistische tempel in de VS en daar wordt geen vlees gegeten. Thiens oma is dan ook een fijne inspiratiebron voor vegetarische en plantaardige gerechten. Dat zie je ook op de menukaart: genoeg vega opties.

We proefden 4 verschillende vegan gerechten: 
Chay rolls met zoete sojasaus en hoisinsaus, gestoomde bao met gestoofde seitan, banh mi chay en de soy seitan noodle salade.
Chay betekent vegetarisch. De gerechten vonden we erg lekker: goed op smaak, fijne combinatie van smaken en verschillende texturen. En lekker veel groente, da’s natuurlijk altijd een pré. De seitan noodle salade was lekker vullend, dus genoeg als lunchgerecht. De andere gerechten zijn wat kleiner qua portie en daarvan adviseren we je er 2 per persoon te bestellen als lunchgerecht.

Vergeet niet een leuk drankje te bestellen. Denk aan een lekkere (chai of matcha) koffie of thee, frisdrank of een bubble thee. Ook hiervan zijn plantaardige opties beschikbaar en je kunt kiezen uit verschillende plantaardige melksoorten.

Interessante smaken, originele gerechten en veel plantaardige opties, dat somt voor ons Banh’s & Coffee op. De volgende keer dat we Leeuwarden aan doen, is er grote kans dat we hier te vinden zijn voor de lunch.  Bezorgen en afhalen is ook mogelijk.
Info: Banhs & Coffee, Tuinen 23 in Leeuwarden.