Ga naar de inhoud

FAIR FASHION IN SEVILLA

FAIR FASHION IN SEVILLA
Fair fashion sustainable organic secondhand Sevilla Wander Women blogazine

Half november brachten we een paar dagen door in onze favoriete Spaanse stad, Sevilla. Hier ontmoetten we elkaar 15 jaar geleden toen we enkele maanden een talencursus Spaans volgden. Sindsdien staat een bezoek aan deze stad met enige regelmaat op de agenda. Toch was het inmiddels al weer 4 jaar geleden voor elk van ons. Onze zoektocht toen naar groene adresjes hebben we nu over gedaan. Fair fashion is ook gewoon te koop in Sevilla. Super om te zien dat een land als Spanje ook met z’n tijd mee gaat en dat het daar ook belangrijk is om van fast fashion naar eerlijke en duurzaam geproduceerde mode over te stappen.

Fair fashion sustainable organic secondhand Sevilla Wander Women blogazine

Fair fashion sustainable organic secondhand Sevilla Wander Women blogazine

Verde Moscú

Fair fashion winkel Verde Moscú

Online werd de groene winkel Verde Moscú genoemd, wat letterlijk groen Moskou betekent. Op een Spaanstalige website las ik in een interview met de oprichters dat 1 van hun 3 de naam had verzonnen en dat het staat voor aan de ene kant het natuurlijke en het groene versus aan de andere kant het grijze in de wereld en een stad zoals bijvoorbeeld Moskou. En inmiddels staat het voor hun eigen tint: moskougroen. Je vindt de winkel in de buurt van Parasol, dus makkelijk te onthouden. Al op onze eerste dag stond een bezoek aan deze winkel op de planning. De winkel is niet enorm maar het aanbod is groot genoeg om toffe items te vinden. Er is een eigen winkelmerk Verde Moscú en dat zijn voornamelijk T-shirts. Verder zit Armedangels in het assortiment, het Barcelonese merk Thinking Mu, Spaans merk Tiralahilacha, spijkerbroeken van Monkey Genes, rugzakken van Urbanita Barcelona, en sneakers van Veja. Check ook vooral het prachtige groen achter de toonbank, een kleine in store tuin.

Fair fashion sustainable organic secondhand Sevilla Wander Women blogazine

Ringen bij Verde MoscúFair fashion sustainable organic secondhand Sevilla Wander Women blogazine

Isadora

Slow Fashion & Skunkfunk bij Isadora

Isadora is een boetiek tegenover Verde Moscú, super handig! Omdat ze zichzelf een ‘slowshop de moda y diseño’ noemen, besloten we even door de ramen te kijken. Verrassend genoeg bleek er veel van het merk Skunkfunk te hangen. Skunkfunk is een fair fashion merk uit Baskenland dat grotendeels duurzaam geproduceerd is. Er wordt onder andere veel met gerecyclede materialen gewerkt maar ook met tencel, kurk en bio-katoen. De keuze aan Skunkfunk is enorm bij deze winkel en wij wisten niet dat Skunkfunk bijvoorbeeld ook toffe tassen ((zie ook de duurzame en waterdichte kartonnen tassen uit de introfoto) en winterjassen maakt. Je begrijpt dat wij na bezoekjes aan de Skunkfunk-hemel en Verde Moscú niet met lege handen terug naar Nederland vlogen. Hou onze OOTD’s in de gaten 😉

Fair fashion sustainable organic secondhand Sevilla Wander Women blogazine

Isadora: veel Skunkfunk-collectieFair fashion sustainable organic secondhand Sevilla Wander Women blogazine

Winkelen in de kerk

Tweedehands koopjes in de kerk

Toen we naar Red Verde (een vegan supermarkt) liepen op Relator, kwamen we vlak daarnaast Iglesia Española Reformada Episcopal tegen. De deuren stonden open en overal hing tweedehands kleding met borden dat alles slechts €1 kostte. Het bleek een verkoop ten bate van het behoud van de kerk te zijn (opknapwerkzaamheden). We vonden hier beide een vestje van €1. Tegen zulke dingen moet je aanlopen, dus kijk altijd om je heen 😉

Fair fashion sustainable organic secondhand Sevilla Wander Women blogazine

Vlooienmarkt

Vlooienmarkt op donderdagochtend

Iedere donderdag is er op Feria een grote vlooienmarkt. Die bestaat al jaren en hier vind je van alles: troep maar ook vintage vondsten. Van meubels tot sieraden tot speelgoed en kleren. Het is een gezellige drukte en als je er dan toch bent kun je meteen tweedehands klerenwinkel Ropero bezoeken in dezelfde straat. Deze winkel leek nu, in tegenstelling tot ons vorige bezoek, vooral erg vol en we konden er niet echt iets leuks vinden. Check voor deze winkel ook onze ‘Vintage winkelen in Sevilla’-blogpost op onze vorige website Not So Stuffy. Ook heeft Sevilla nog diverse Humana’s (net zoiets als bij ons ReShare).

Adressen:
Verde Moscú, Calle Ortiz de Zuñiga 5
Isadora, Pérez Gáldos 1
Ropero, Calle Feria 37c
Humana tweedehands, o.a. in Triana en in het centrum