Ga naar de inhoud

ONZE 3 FAVO FALAFEL ADRESJES IN GRONINGEN

ONZE 3 FAVO FALAFEL ADRESJES IN GRONINGEN

Groningen heeft steeds meer te bieden, ook voor mensen die graag plantaardig eten. 1 van onze favoriete streetfood gerechten is falafel, vroegâh te krijgen bij Maoz Falafel dat destijds ook een vestiging in Groningen had. Dat is al jaren niet meer zo, helaas. Maar is de zoektocht naar echt lekkere falafel in Groningen nu tevergeefs? Wees gerust, da’s niet het geval. In dit artikel delen we onze 3 favo falafel adresjes met jou!

Daan en Jesse begonnen met FLFL als een kraam op de markt in Groningen.
Verschillende mensen tipten ons hun falafel. Dit jaar waagden ze de sprong en in maart 2018 openden ze een heuse vestiging van FLFL in De Oude Kijk in ’t Jatstraat. Momenteel draaien ze nog proef maar dat maakt ons niks uit:  wachten was geen optie, dus zaten wij er twee weken terug aan de falafel. Lekker? Nee… Dat is niet het goede woord. Fan-tas-tisch! Versgemaakt, met heerlijke kruiden en specerijen, lekkere humus en tahini, gefermenteerde mango en nog een lekker groen dipje waar we de naam even niet meer van weten. Aanrader? Nee. Eerder een absolute dit-mag-je-echt-niet-missen!

Heb je al eens bij Fatoush in Groningen gegeten?
Dit Libanese restaurant is gevestigd aan het Damsterdiep, je weet wel, het pand met die mooie hemelsblauwe gevel. De eigenaar is heel gastvrij en verwelkomend. Ook bij dit restaurant zit je als vegan gebakken: probeer eens de lekkere salade Fatoush of 1 van de andere plantaardige gerechten. En oh ja, niet te vergeten de falafel natuurlijk. Ook bij Fatoush weten ze een heerlijke falafel uit de keuken te toveren!

Falafel om mee te nemen?
Heb je zin in een falafel om mee te nemen (afhalen)? Scoor dan je falafel bij Rose Des Sables in de Nieuwe Ebbingestraat: een Noord-Afrikaanse kruidenier waar je naast je boodschappen ook lekkere belegde broodjes en salades kunt halen.

Conclusie? Waar eet je nou de lekkerste falafel in Groningen?
Lastig lastig lastig… ieder land, elke regio en alle koks hebben ook nog eens hun eigen recept. Daarom laten we die beslissing aan jou over: ga op falafel ontdekkingstocht in Groningen en laat ons je oordeel weten!