Ga naar de inhoud

VEGAN ETEN IN DÜSSELDORF

Vegan pasta

Een tripje naar een Duitse stad vinden we altijd leuk! Door de andere taal, de grensovergang (al is die minder merkbaar dan vroegâh…) en andere bouwstijlen hebben we, ondanks dat het ons buurland is, in Duitsland al snel dat echte vakantiegevoel. Deze keer togen we naar Düsseldorf. En daarbij hoort natuurlijk ook vegan eten in Düsseldorf. Over onze eetavonturen lees je in deze blog. Spoiler: er was genoeg vegan keus!

Vegan eten in Düsseldorf

Onze eerste eetstop in Düsseldorf was Frucht & Genuss; een bio-winkel in het centrum met wat tafeltjes verspreid door de winkel waar je kunt zitten en vegetarisch en vegan kunt lunchen en ontbijten. Eerst leek het ons wat raar omdat je middenin een winkel zit, maar het bleek best gezellig, mede door de bedrijvigheid en de vele andere eters (vooral zakenmensen, leek het). We aten heerlijke rode bietjes spaghetti met een romig sausje (vegan) en een smakelijke gnocchi salade. Als drankjes kozen we een vers wortelgembersapje en een frisse maté ijsthee. De prijs mocht de pret niet drukken: ongeveer € 18.

Flingern

De superaardige dame van de Tourist Informationen in Düsseldorf had ons al een paar interessante eetadresjes getipt, waaronder vegan buffetrestaurant Sattgrün. Verspreid door de stad heeft Sattgrün 3 locaties (en 1 in Essen). Wij kozen de locatie in de hippe wijk Flingern: eenvoudig en strak interieur, mooi krijtbord aan de muur waarop de drankjes vermeld staan, en een fijn terras met houten tafels en banken. Het was mooi weer dus aten we buiten. Bij Sattgrün kies je een formaat bord en schep je zelf je eten op. Er is veel keus, verse ingrediënten en alles smaakte net zo heerlijk als het er uit ziet. En alles was ook nog eens plantaardig en voor een fijne prijs. We betaalden slechts € 25 voor al dit lekkers. Aanrader dus!

Overigens kun je in de wijk Flingern nog veel meer leuke hippe zaakjes vinden. Janet vond online bijvoorbeeld Oma Erika: een leuke koffiezaak waar we graag wat lekkers hadden geprobeerd, maar helaas was het net aan het afsluiten toen wij er voor de deur stonden. En Veganerie aan de AckerstraBe was helaas gesloten tijdens ons bezoek. Op het lijstje voor de volgende keer dus 😉

Centrum

Na het ontbijt in ons hotel stond de volgende ochtend een stukje centrum op het programma. Op Carlsplatz hadden we Laura’s Deli getipt gekregen. Daarvoor was het helaas nog wat te vroeg om half elf dus die besloten we te bewaren voor een andere keer. Wandelend over de markt troffen we een sapbar en een leuke veggie/vegan tent Hin & Veg ongeveer tegenover Hess Natur (over deze fair en eco kledingwinkel kun je meer lezen in onze shopblog).

Bilk

Uiteindelijk waren we pas in Bilk weer toe aan eten en kozen we Greeny in a bottle: een hip, pas geopend vegan zaakje met heerlijke sappen, smoothies en een paar salades. We bestelden een golden milk smoothie en een soort detox juice, mmm!

De 2e dag hadden we veel zin in ‘vette hap’: een goddelijke burger met frietjes. Via Google vonden we What’s Beef in het centrum: een echte American hamburgertent. Op het menu stonden een vega en een vegan burger en vegan kaas. Goede kanshebber dus. Het viel helaas tegen: vet, opgewarmd in de magnetron, deels verbrand en ook nog onvriendelijk personeel … nee, niet echt ons ding. Later ontdekten we dat Düsseldorf ook een restaurant van burgerketen Hans im Glück heeft en dat vinden we echt een aanrader. Ook veel keus voor vegans!

Pempelfort

Zaterdag, de derde dag alweer, besloten we richting de noordelijk gelegen wijk Pempelfort te gaan. We worden altijd heel blij van taartjes proeven. Dat konden we dan ook echt niet laten bij Carrot Cake, een plantaardig zaakje aan een helaas nogal ongezellige grote weg. Tot onze grote verrassing (meestal vinden we taart te zoet en vegan bakken is soms best een uitdaging, weten we uit ervaring) smaakten beide taartjes echt heel goed. Het ene is een kokostaartje (links) en het andere een mangotaart (rechts op de foto). We dronken er huisgemaakte ijsthee en limonade bij.

Een late lunch genoten we bij Shari’s Kitchen, helaas bestaat deze leuke zaak niet meer. Na de lunch zat ons driedaagse tripje naar Düsseldorf er al weer op.
Al met al heeft Düsseldorf ons aangenaam verrast: er zijn nog veel meer leuke en interessante (vegetarische en vegan) eet- en koffieadresjes in deze stad te vinden. Ook als je van street art en vintage kleding houdt, kom je in Düsseldorf zeker aan je trekken. Lees daarvoor onze andere Düsseldorf posts zoals ‘Streetart in de Kiefernstrasse‘.

Info over de café’s waar wij graag vegan eten in Düsseldorf:
– Carrot Cake: Moltkestrasse 75, 40479 Düsseldorf
– Frucht & Genuss: Stresemannstraße 29, 40210 Düsseldorf
– Greeny in a bottle: Konkordiastrasse 109, 40219 Düsseldorf
– Sattgrün: Hoffeldstraße 18, 40235 Düsseldorf
– Negeer What’s Beef: Immermannstraße 24. Kies Hans im Glück, Hammerstraße 38, 40219 Düsseldorf