Meteen naar de inhoud

Iets meer tevreden zijn met ouder worden, ook jij kan dat!

Iets meer tevreden zijn met ouder worden

Het investeren in jezelf op jonge leeftijd zorgt ervoor dat je ouder kunt worden. Niet alleen ouder worden is dan mogelijk, je wordt er ook nog eens een meer tevreden mens van. 

Het is nooit te laat om te beginnen met goed voor jezelf te zorgen als het aankomt op innerlijk en uiterlijk. Je kunt deze aspecten blijven versterken in de loop van jaren. Een beetje liefde voor jezelf zou je jezelf eigenlijk elke dag moeten geven!

Gezond oud worden

Het gezondere leven kun je op elk moment van de dag aanpakken. Voor de hand liggend is natuurlijk meer bewegen, minder stress, gezonder eten en minder snoepen. Niet altijd makkelijk als je een druk leven leidt. Heb je niet altijd de tijd hebt om deze zaken voor elkaar te krijgen? 

  1. Vervang dan in het begin één ongezonde maaltijd van de dag voor een gezondere versie. Een gezonde lunch wrap met groenten, in plaats van een aantal boterhammen met kaas, is bijna net zo snel voorbereid!
  2. Geen tijd om extra te bewegen in de sportschool? Neem dan eens vaker de trap in plaats van de lift of pak de fiets wanneer je vriendinnen bezoekt die in de buurt wonen!
  3. Als je veel last hebt van stress, dan doe je er goed aan om (negatieve) prikkels te schrappen uit je dagelijkse leven. Sla de negatieve nieuwsberichten eens over en sluit jezelf vaker af van chaotische prikkels. Prikkels zijn echter overal aanwezig, op drukke plekken en dankzij de vele beeldschermen om je heen. Het helpt in ieder geval enorm om voor het slapen niet meer eindeloos door je sociale media heen te scrollen.

Ons zelfbeeld

Een positief zelfbeeld helpt mee om gelukkig ouder te worden. Toch is het niet altijd makkelijk om ouder worden te accepteren en dat heeft vooral te maken met de veranderingen in het uiterlijk. In de tijd van nu zijn we kritisch voor onszelf, ook al verdienen we het om lief voor onszelf te zijn. 

De meest voorkomende irritaties bij ouder worden zijn haaruitval, rimpels, meer oneffenheden, haar op vreemde plekken, andere lichaamsvormen en nog een aantal zaken meer. Door fit en in beweging te blijven, kun je ervoor zorgen dat de lichaamsvormen in een aardige verhouding blijven. Ook het haar op vreemde plekken, dat is best makkelijk op te lossen door eens bepaalde beauty behandelingen bij jezelf uit te voeren.

Onzekerheden verhelpen

Veel onzekerheden zijn op een makkelijke manier te verhelpen. Voor veel mensen hoeven deze uiterlijke veranderingen ook helemaal niet negatief te zijn. Jaren terug waren rimpels en dunner haar nog de norm bij ouder wordende mensen. Anno nu zijn we meer steeds met onszelf bezig en is schoonheid niet iets feitelijks, maar heeft het een bepaald gevoel te maken. 

Nieuwere generaties zijn meer bezig met het feit dat schoonheid telt en dan vooral als je ouder aan het worden bent. Natuurlijk speelt de media hier een grote rol in. Dat we ons bezighouden met deze zaken dat hoeft niet negatief te zijn. Het helpt mee met gelukkig ouder worden en blij zijn met onszelf wanneer we in de spiegel kijken.

‘Maakbare’ schoonheid

De term ‘maakbare’ schoonheid heeft te maken met cosmetische ingrepen. Er ligt bij sommige leeftijdsgroepen soms nog een taboe op deze cosmetische aanpassingen. Onnodig als je het ons vraagt, want gelukkig ouder worden heeft te maken met je mooi voelen van binnen én van buiten.

Steeds meer mensen kiezen er gewoon voor om door middel van bepaalde ingrepen weer zelfverzekerd te zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn botox en fillers. Deze verhelpen onder andere rimpels of kunnen bepaalde vormen in het gezicht aanpassen. 

Een ingreep die ook steeds meer toeneemt in populariteit is de haartransplantatie onder vrouwen. Door ziekte en stress kunnen bossen haar drastisch veranderen en vooral bij vrouwen kan dit erg zwaar tellen. We houden ons graag vast aan de mooie bos haar die we ooit hebben gehad. Misschien verlangen we zelfs naar een coupe die we nog nooit hebben gehad. 

Veel vrouwen denken een vermogen kwijt te zijn om deze wapperende haren droom mogelijk te maken. Niks is minder waar wanneer er gekozen wordt voor de transplantatie van haren in het zonnige Turkije. De haartransplantatie Turkije kosten zijn inclusief reis, verblijf en transport al mogelijk voor een redelijk bedrag. 

Echter is het ook zo dat de kwaliteit van haartransplantaties in Turkije enorm hoog zijn wanneer deze door de juiste klinieken worden uitgevoerd. En zeg nou zelf, een extra vakantie naar Turkije is ook niet mis voor het gelukkig zijn toch?